Elektriker Göteborg

Att anlita en elektriker i Göteborg har aldrig varit enklare.
Samla in och jämför offerter från elektriker.

Samla in offerter för elektriker från flera företag på under 2 min. Testa själv!

Elektriker Göteborg

Elektriker Göteborg

Att anlita en elektriker i Göteborg har aldrig varit enklare. Via vår portal kan du som beställare samla in och jämföra offerter från elektriker i Göteborg. Allt detta genom ett enda formulär.

Så här enkelt hittar du en elektriker i Göteborg.

1. Beskriv ert ärende

Fyll i vårt formulär och beskriv var samt när ni önskar få hjälp av en elspecialist.

2. Jämför elektriker

Vi matchar er med företag på er ort som skickar offerter ni kan jämföra.

3. Boka

Boka elektriker med den firman ni gillar. Det är inte bindande att fylla i vårt formulär.

Vi hjälper er att anlita en elektriker i Göteborg.

Är det dags att installera nya spotlights eller kanske vill du flytta det där eluttaget som du funderat på i flera år? Då kan det vara väldigt skönt att jämföra elektriker via BraHantverkare.nu. På detta sätt kan ni lägga er värdefulla tid på andra saker. Vi tycker det ska vara enkelt att jämföra elfirmor online. Låt inte en dålig erfarenhet av en gammal hantverkare dra ner den härliga känslan av ett proffsigt utfört eljobb i ditt hem. 

Vi har skapat en kostnadsfri tjänst där ni som behöver en elektriker enkelt och smidigt kan samla in offerter från flera olika företag på er ort. Allt detta genom ett enda formulär. Vi underlättar processen för er så att ni kan lägga fullt fokus på annat.

Anlita alltid en elektriker

Att jämföra elektriker är viktigt

När ni bestämt er för att anlita en elektriker så är det dags för er att boka ett företag. Att lägga tid på att samla in offerter och kontakta flera olika firmor kan kännas tråkigt och rörigt. Vår kostnadsfria tjänst hjälper dig att samla in offerter från flera firmor på din ort som du därefter kan jämföra.

Ovan sagt så kan det ibland kännas som att det finns en uppsjö av olika elektriker tillgängliga i ditt område och det är svårt att veta vilka som utför ett bra och fackmannamässigt arbete. Därför rekommenderar vi er att använda vårt formulär så kopplar vi ihop er med kvalitetssäkrade företag på just er ort. 

Dels slipper ni att ringa runt eller skicka mail till flera olika firmor men ni kan även jämföra deras priser och offerter sinsemellan. På så sätt säkerställer ni att ni inte betalar för mycket för ert uppdrag.

Tänk på detta när du bokar en elektriker i Göteborg

Har ni bestämt er för att boka en elektriker och letar efter rätt företag? Skapa en förfrågan på vår sida så matchar vi er med firmor som kan hjälpa ert projekt. Att skapa en förfrågan på vår sida är inte bindande och ni kan välja att gå vidare med något annat företag om ni så önskar. 

Oavsett vilket företag ni väljer att använda er utav så är det viktigt att ni går igenom uppdraget med företaget och förklarar tydligt vad ni förväntar er utav arbetet. För att undvika missförstånd kan ni även göra en checklista på eventuella specialsaker som ska genomföras vid uppdragstillfället. 

Elektriker har oerhört bra koll på allt inom el samt vad som ska genomföras för att ni ska kunna känna er trygga och nöjda med det utförda arbetet.

Elektriker och ROT-Avdrag

Vi får många frågor om hur det fungerar med ROT-avdrag och elarbeten. 

Rot-avdrag är en skattereduktion som gör det möjligt för hushåll att få tillbaka en del av kostnaderna för vissa reparations- och underhållsarbeten i bostaden. Elektriker är en yrkesgrupp som kan utföra arbeten som är berättigade för rot-avdrag. Vissa exempel på arbeten som ett elektriker kan utföra och som kan vara berättigade för rot-avdrag är:

 • Installation av nya eluttag och strömbrytare.
 • Uppgradering av elpaneler och serviceentréer.
 • Installation av nya belysningssystem, inklusive LED-belysning.
 • Läggning av nya elkablar och ledningar.
 • Reparation och underhåll av befintliga elsystem.
 • Uppgradering av det elektriska systemet för att möta kraven för eldrift.
 • Installation av laddstationer för elbilar.


Det är viktigt att notera att det finns vissa regler och villkor för att kvalificera sig för rot-avdraget, inklusive en maxgräns för det totala beloppet man kan få tillbaka. Det är också viktigt att anlita en auktoriserad och legitimerad elektriker för arbetet för att kunna få rot-avdraget.

Ni kan även läsa mer om vanliga frågor och svar om ROT-avdrag hos Skatteverket.

Boka Elektriker

Vanliga frågor om elektriker

Varför behöver man en elektriker?

Det finns många skäl till varför man behöver en elektriker. Här är några av de vanligaste:

 1. Installation av ny elektronik: En elektriker kan hjälpa till att installera nya elektriska enheter som t.ex. eluttag, strömbrytare och belysningssystem.

 2. Säkerhet: Elektriker kan se till att det elektriska systemet i ditt hem eller kontor är säkert och uppfyller alla gällande säkerhetskrav.

 3. Reparation och underhåll: Om det finns problem med det elektriska systemet i ditt hem eller kontor, så kan en elektriker hjälpa till att identifiera och åtgärda problemet.

 4. Uppgraderingar: En elektriker kan hjälpa till att uppgradera det elektriska systemet för att möta ökade kraven för elanvändning, t.ex. laddstationer för elbilar.

 5. Energieffektivitet: En elektriker kan hjälpa dig att identifiera och eliminera elektriska förluster och hjälpa dig att minska din elräkning.

 6. Felsökning: Om det finns problem med det elektriska systemet i ditt hem eller kontor, så kan en elektriker hjälpa till att identifiera och åtgärda problemet.

En elektriker är utbildad och certifierad att hantera elektriska system och kan förebygga olyckor, så det är viktigt att anlita en professionell elektriker för elektriska arbeten.

Vad gör en elfirma?

En elfirma är en företag som utför elektriska arbeten och tjänster. De är ansvariga för att installera, underhålla och reparera elektriska system i bostäder, affärslokaler och industrier. Dessa tjänster kan innefatta:

 1. Installation av nya elektriska system: Elfirmor kan installera nya elektriska system, inklusive elpaneler, eluttag, strömbrytare, belysningssystem och laddstationer för elbilar.

 2. Uppgraderingar och reparationer: Elfirmor kan uppgradera och reparera befintliga elektriska system för att förbättra prestanda och säkerhet.

 3. Underhåll: Elfirmor kan utföra regelbundet underhåll av elektriska system för att säkerställa att allt fungerar som det ska och för att förebygga problem.

 4. Felsökning: Elfirmor kan hjälpa till att identifiera och åtgärda problem med elektriska system, inklusive strömavbrott och kortslutningar.

 5. Certifiering och godkännande: Elfirmor kan hjälpa till att certifiera och godkänna elektriska system för att säkerställa att de uppfyller gällande säkerhetskrav och föreskrifter.

 6. Energieffektivitet: Elfirmor kan hjälpa till att identifiera och eliminera elektriska förluster och hjälpa till att minska din elräkning.

 7. Projektledning: Elfirmor kan hjälpa till att planera, organisera och genomföra större elektriska projekt, såsom nybyggnation eller ombyggnationer.

En elfirma har anställda elektriker och andra tekniker som är utbildade och certifierade för att utföra elektriska arbeten. Tänk på att det är viktigt att anlita en professionell elfirma för er säkerhet.

Hitta en elektriker

Tips & Råd - bokning av elektriker Göteborg

När det kommer till elektriker så utför dessa en väldigt populär och uppskattad tjänst som många svenskar använder sig utav idag. Nedan har vi samlat några tips & råd som kan vara bra att ha i åtanken när ni ska hitta ett företag som ska utföra uppdrag åt er. 

 1. Jämför offerter på arbetet från flera olika elektriker innan ni bokar. Det finns ett antal företag som erbjuder olika tjänster och olika priser. Jämför dem noggrant innan du beställer arbetet.
 2. Gå igenom er bostad och arbetet med elektrikern ni väljer att anlita. Tillsammans ska ni gå igenom vad ni förväntar er av arbetet samt vilka olika tjänster som ska ingå. 
 3. Gör en gemensam checklista med elektrikern så att det är väldigt tydligt vad som ska genomföras vid uppdragstillfället.
 4. Läs elektrikerns recensioner och se om tidigare kunder har varit nöjda med deras tjänster och leverans. Det hjälper dig att ta ett informerat beslut om företaget ifråga innan du bokar upp ett arbete.
 5. Var tydlig med eventuella specifikationer – ge elektrikern detaljerad information som gör uppdraget så effektivt som möjligt.